TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES HŰTŐSZEKRÉNYT

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES HŰTŐSZEKRÉNYT

A hűtő- és fagyasztószekrény fontos része a konyhának.

Mielőtt kiválasztaná az Önnek megfelelő modellt, az alábbiakat kell végiggondolnia. 

MILYEN ÉTELEK SZERETNE TÁROLNI?

Friss zöldség és gyümölcs – Válasszon olyan hűtőszekrényt, amelyben nagy rekeszek és salátatároló fiók is található, így hosszabb ideig képes frissen tartani az ételeket. Húsféleségek – Azokban a modellekben, amelyekben Extra-fresh rekesz található, tovább eltarthatók a hús- és halféleségek. Palackozott termékek – Vannak olyan modellek, amelyekben teljes ajtószélességükben palack- és flakontároló található. Fagyasztott ételek – Válasszon olyan készüléket, amely alig vagy egyáltalán nem jegesedik, így nem kell majd időt fordítania a hűtő leolvasztására. TIPP: Az ételek legmegfelelőbb tárolásához válasszon olyan modellt, amelyben bármikor átrendezheti a polcokat! 

SPACE

Milyen hűtőszekrényt válasszak?

Beépíthető – teljes mértékben belesimulnak a konyhabútorba, illetve a bútorlap mögött elrejthetők. Így észrevétlenek maradnak, és jobban illeszkednek a konyha stílusához. Figyeljen a méretekre – hátul legalább 38 mm-es, a lábazatban pedig legalább 200 cm2-es szellőzőnyílást kell hagynia.

Szabadonálló – egy csatlakozó segítségével bármelyik helyiségben elhelyezhetők. A beépített készülékeknél általában nagyobb tárolókapacitással rendelkeznek, mert méretük nincs a szűkös helyhez kötve.

TIPP: Energiát takaríthat meg, ha hűtőszekrényét nem teszi ki közvetlen napfénynek, és ha nem teszi közvetlenül a radiátorok vagy sütő mellé. 

KAPACITÁS

A hűtőgépek tárolókapacitását literben szokás megadni. Ez  természetesen nem azt jelenti, hogy az egészet borral és sörrel kell megtölteni (hacsak valaki nem szeretné). 100–150 liter – 1-2 fős háztartások számára ideális. 150–250 liter – Közepes méretű családok számára ez a megfelelőbb választás. 250 liter felett – Nagyobb család vagy több lakótárs esetén ideális választás. Annak, aki gyakrabban jár bevásárolni, ezért kisebb mennyiségű ételt tárol a hűtőben, kisebb hűtőszekrény a legideálisabb.

TIPP: Ne pakolja teljesen tele a hűtőszekrényt! A hideg levegő megfelelő keringéséhez szükség van minimális térre.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A 2014 után gyártott hűtőszekrényeknek egyre magasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük: ezeknek a modelleknek már legalább A+ energiaosztályúnak kell lenniük. Ha még több áramot szeretne megtakarítani, válasszon az A++ besorolású készüléket: ezek a készülékek ugyanis további 21%-kal energiatakarékosabbak. 

KÉSZEN ÁLL RÁ, HOGY KIVÁLASSZA AZ ÖNNEK MEGFELELŐ HŰTŐSZEKRÉNYT?

Széles kínálatunkban biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő hűtőszekrényt.