TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES FŐZŐLAPOT

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES FŐZŐLAPOT

HOGYAN VÁLASSZA KI A TÖKÉLETES FŐZŐLAPOT?

A könnyen tisztítható indukciós főzőlapoktól és nagy teljesítményű gáz főzőlapokig sokféle készüléket kínálunk, így Ön könnyedén kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbbet. 

MEKKORA HELYRE SZERETNÉ BEÉPÍTENI?

30 cm – Kisebb méretű konyhákba a 2 főzőzónás tűzhelyeket ajánljuk: ezek akár kiegészítői is lehetnek a már meglévő főzőlapnak. 60 cm – A legelterjedtebb méret – nem véletlenül. Négy főzőzónájával a legtöbb háztartást képes kiszolgálni, és sokféle ételt elkészíthet rajta. 75, 80 vagy 90 cm – A nagyobb méretű tűzhelyek akár 6 főzőfelülettel is rendelkezhetnek, ami nagyon hasznos lehet, ha gyakran hívunk vendégeket. A munkafelületnek 25-30 mm vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a főzőlap bele lehessen építeni.

TÍPUS

Indukciós főzőlapok – A hőfokváltozásra ez a típus reagál a leggyorsabban: gyorsan melegszik fel és hűl le. Közvetlenül az edényt és a benne lévő ételt melegíti, így a főzőlap nem forrósodik fel.
Gáz főzőlapok – A hőfokváltozást a kék színű lángok méretének változása mutatja.
Kerámia főzőlapok – A fűtőelemeket sima üvegfelület fedi, amely könnyen tisztítható.
Vasmagos főzőlapok – elektromos főzőlapok, amelyek csak az edénnyel érintkező felületükön képesek átadni a hőt. Ezért figyeljen rá, hogy lapos aljú edényeket használjunk rajtuk.

SÜTÉS-FŐZÉS

Ropogós zöldségek vagy gyors tésztaétel, egyszerűen!
Az indukciós főzőlap extrahatékony és extragyors! Bizonyos főzőlapokon wok zónát is talál, amelyen ropogósra sütheti a zöldségeket.
Olvasztott csokoládé vagy gőzfürdőben készült desszertek, egyszerűen!
Az indukciós főzőlapok precíz és gyors hőfokszabályzást tesznek lehetővé, ezért gyorsan és hatékonyan olvaszthat csokoládét vagy készíthet desszerteket gőzfürdőben.
Egytálételek vagy pörköltek, egyszerűen!
Vannak olyan kerámia indukciós főzőlapok, amelyek bővíthető zónákkal rendelkeznek, így nagyobb edényeket is használhat rajtuk. Vagy válasszon híd funkciós indukciós főzőlapot, amellyel könnyedén összekapcsolhat két főzőzónát. 

KÖNNYŰ TISZTÍTANI

Indukciós főzőlapok – Mivel az indukciós főzőlapokon csak az edény és a benne lévő étel forrósodik fel, a kifröccsenő ételek nem égnek rá a főzőlapra. Ráadásul az üveg az edény feneke alatt gyorsan lehűl, így nagyon könnyen tisztítható. Csak törölje le egy nedves ruhával.
Gáz főzőlapok – A sima, üvegkerámiából készült felületeket könnyebb tisztítani, mint a rozsdamentes acélt. A keret nélküli főzőlapokon kevesebb a tisztítandó sarok és él, így a szennyeződések nem tudnak hová lerakódni. 
Elektromos főzőlapok – A sima, üvegkerámiából készült felületek könnyebben tisztíthatók, mint az öntöttvas lapok. Ráadásul nagyon elegánsak is.

BIZTONSÁG

Indukciós főzőlapok – Az indukciós tűzhelyek csak azt a területet fűtik fel, amelyekkel az edények éppen érintkeznek, míg a környékük továbbra is hűvös marad. Emellett gyorsan le is hűlnek, így a felületük hamarabb nyújt biztonságot a felhasználóknak.
Gáz főzőlapok – A lángok láthatók, maga a gáz azonban nem. Az AutoOff funkció gondoskodik róla, hogy a lángokkal együtt a gáz is elzáródjon.
Elektromos főzőlapok – A gyermekbiztonsági zár és a felül található gombok távol tartják az apró kezeket a veszélytől. Egyes modelleken maradékhő-kijelző is található, így egyértelmű, mikor biztonságos a felület tapintása, míg más típusok automatikusan kikapcsolnak, ha túl hosszú ideig bekapcsolva maradtak.

KÉSZEN ÁLL RÁ, HOGY KIVÁLASSZA A TÖKÉLETES FŐZŐLAPOT?

Széles kínálatunkban biztosan megtalálja az Önnek megfelelő főzőlapot.

AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOK GYORSABBAK

Az indukciós főzőlapok mágneses energiát használnak az edények felmelegítéséhez, így azok gyorsabban és hatékonyabban melegszenek fel. Mivel a főzőlap nem melegszik fel az edény körül, a főzőlapot nagyon könnyű tisztán tartani. Így biztonságosan és hatékonyan készítheti el kedvenc ételeit. Nézze meg a Zanussi indukciós főzőlapokat!