Felforrósodik a sütő előlapja/ajtaja

Utoljára frissítve 2023. 08. 18. 14:42

A sütőben képződő hő a készülék valamennyi alkatrészére átterjed, azokat is ideértve, amelyeket a mindennapi használat közben a felhasználó gyakran megérint. Ez egy természetes jelenség. A hőmérsékletérzet anyagonként eltérő. Például az üveg és a fém érintéskor melegebbnek érződik, mint a műanyagnál.

A sütőajtó kinyitásakor az előlap szintén felmelegszik, mivel a sütőből származó hő az előlap hőmérsékletét is megnöveli.

Ne feledje, hogy a hőmérséklet idővel megnő. Vagyis minél hosszabb ideig van bekapcsolva a sütő, annál jobban felmelegszenek a készülék alkatrészei.

Biztonsági okokból ügyeljen rá, hogy használat közben gyermekek ne álljanak közel a sütőhöz/tűzhelyhez. Erről olvassa el a felhasználói kézikönyvet.

Az előlap a szobahőmérsékletet akár 60 °C-kal meghaladó hőmérsékletre is felmelegedhet. Például 20 °C szobahőmérsékleten az előlap 80 °C-ra is felmelegedhet.

A sütő üveglapja a szobahőmérsékletet akár 65 °C-kal meghaladó hőmérsékletre is felmelegedhet. Például 20 °C szobahőmérsékleten az üveglap 85 °C-ra is felmelegedhet.

Szélsőséges esetekben forduljon hivatalos márkaszervizhez.

Szakszerviz
Szakszerviz

Válassza Fix áras javítás szolgáltatásunkat! A hibabejelentést követően a javítás fix áron történik, ezért a szakember megérkezését követően Önt nem érik kellemetlen meglepetések.