A mosogatógép nem mosogat szépen

Utoljára frissítve 2022. 06. 23. 20:13

Probléma:

  • Barna lerakódások láthatóak a mosogatógépben 
  • A mosogatógép nem mosogat szépen 
  • Tisztítószer- maradványok maradnak a mosogatógépben használat után  

Előfordulás:

  • Beépíthető mosogatógép 
  • Szabadonálló mosogatógép  

Megoldás:

1. Ürítse ki a mosogatógépet.

2. Ellenőrizze a lefolyót és a szűrőket. Idegen tárgyak (pl. üvegdarabok, műanyag, csont vagy fogpiszkáló, stb.) csökkentheti a tisztítás hatékonyságát és sérülést okozhat a csövekben és a szivattyúban. 

Ellenőrízze, hogy talál-e bármilyen nagyobb tisztítószer- maradványt/lerakódást és ha igen, távolítsa el. 

3. Törölje le az ajtó széleit és a tömítést. Ne használjon karcolást okozó vegyszert és szivacsot, éles szerszámokat, erős vegyszereket, súrolószert vagy oldószereket.

4. Annak érdekében, hogy a készülék maximális hatékonysággal dolgozzon, ügyeljen arra, hogy a só és az öblítő szer tartály legyen mindig feltöltve. 

A készülék karbantartásához megtalálja a megfelelő termékeket a Webáruházunkban.   

5. A szórókarokat tartsa tisztán, figyeljen arra, hogy ne tömődjenek el a lyukak. Ha ugyanis a vízpermet nem éri elég intenzíven az edényeket, nem lesznek tiszták. Mossa át a szórókarokat folyó víz alatt. Használjon vékony hegyes eszközt, pl. egy fogpiszkálót a beragadt szennyeződések eltávolításához.
.
A hatékony mosogatás érdekében, havonta egyszer tisztítsa meg a fentiek szerint a mosogatógépet.

6. Ha az edények (különösen az üvegpoharak) nem lesznek tiszták, próbáljon ki magasabb hőmérsékletű programot, például 50 fokosat.
 

Szakszerviz
Szakszerviz

Válassza Fix áras javítás szolgáltatásunkat! A hibabejelentést követően a javítás fix áron történik, ezért a szakember megérkezését követően Önt nem érik kellemetlen meglepetések.