Nem jön jég az adagolóból

Utoljára frissítve 2023. 08. 09. 14:42

A jelenségnek több oka lehet:

Nem jut el a víz a készülékhez.

Ellenőrizze, hogy a készüléket rákötötte-e a vízvezetékrendszerre. Hagyjon időt a készüléknek a jég előállítására. Amikor a jég elkészült, az adagoló működni fog.

A fagyasztó hőmérséklete nem elég alacsony.

Állítsa be a fagyasztót alacsonyabb hőmérsékletre, hogy a jég gyorsan elkészülhessen. Amikor a jég elkészült, az adagoló újra működni fog.

Az adagoló ajtaját 4-5 percnél tovább tartotta vagy eltakarta,

ezért túlterhelődött a motor. Ha az ajtó takarását megszünteti, a motortúlterheltség biztonsági kapcsolója körülbelül 3 perc elteltével helyreállítja a rendszert, és a jégkészítés ismét rendelkezésre fog állni.

A készüléket bizonyos időre kikapcsolták.

A ritka használat, a hőmérséklet-változások és/vagy áramkimaradások miatt a jég megolvadhat a spirál körül, és ráfagyhat. Vegye ki a jégtartályt, hagyja leolvadni, majd ürítse ki. Tisztítsa meg a tartályt, hagyja megszáradni, és tegye vissza a helyére. Amikor a jég újra elkészül, az adagoló is működni fog.

A jégkocka-adagoló eltömődött.

Előfordulhat, hogy jégkockák szorulnak a jégkészítő modul és a jégtartály hátulja közé, vagy összefagynak ezekkel, és eltömik az adagolót. Ebben az esetben az adagoló nyílását elzáró jégkockák eltávolítása megoldja a problémát.

Amennyiben a jégkocka-adagoló a megszokottnál lassabban működik, ezt a jég- és vízszűrő tartály eltömődése vagy elzáródása okozhatja. Ebben az esetben a szűrők cseréje a megoldás.

Az új vízszűrőt két kattanásig nyomva kell a helyére illeszteni. Akkor helyezkedik el megfelelően, ha a készülékkel egy síkba süllyed. További részletek a felhasználói kézikönyvben vagy a megfelelő használati útmutatóban találhatók.

Túl kevés jeget készít a gép. 

A jégkockakészítő 1,8-2,7 kg jeget képes előállítani naponta.

Ha ez nem valósul meg, előfordulhat, hogy a jég-, illetve vízszűrő patront kell kicserélni a hiba elhárításához. 

Az új vízszűrőt két kattanásig nyomva kell a helyére illeszteni. Akkor helyezkedik el megfelelően, ha a készülékkel egy síkba süllyed. További részletek a felhasználói kézikönyvben vagy a megfelelő használati útmutatóban találhatók.

A jégkockakészítő nem hagyja abba a jégkockakészítést.

 A jégkészítést elektromos érintkezés működteti, amelyre a fagyasztóban tárolt élelmiszerek esetleg fizikai nyomást gyakorolhatnak. Tegye távolabb a fagyasztott élelmiszereket az érintkezési ponttól, és távolítson el minden esetleges odafagyott jégkockát róla. 

A jégkockakészítő nem választja szét a jégkockákat. 

Ez akkor fordulhat elő, ha túlságosan ritkán használják a funkciót. Vegye ki és rázza össze a jégkockatartót – így a kockák szétválnak, és a probléma megszűnik. 

A gép által készített jégkockáknak kellemetlen szaga vagy íze van. 

A készülék által készített jégkockákat átjárhatja a benne tárolt élelmiszerek illata vagy íze. Ellenőrizze, hogy az élelmiszerek csomagolása sértetlen-e, majd távolítsa el a meglévő jégkockákat, és állítsa be a készüléket új adag elkészítésére.

Ha a probléma továbbra is fennmarad, a készülék egész belsejét ki kell tisztítani. A hatékony tisztításról a megfelelő használati útmutatóban tájékozódhat.

Szakszerviz
Szakszerviz

Válassza Fix áras javítás szolgáltatásunkat! A hibabejelentést követően a javítás fix áron történik, ezért a szakember megérkezését követően Önt nem érik kellemetlen meglepetések.