Hogyan cserélhetem ki az ajtó tömítését a hűtő készülékemen?

Utoljára frissítve 2023. 11. 22. 7:02

Probléma

  • Az ajtó tömítésének cseréje
  • A hűtőajtó tömítése behasadt vagy sérült.
  • A fagyasztóajtó tömítése szakadt vagy sérült
  • A kombi készülék fagyasztóajtójának tömítése szakadt vagy sérült

Alkalmazható

  • Hűtők, hűtőszekrények és fagyasztók

Felbontás

Cserélheti készülékének ajtótömítését, ha ez pótalkatrészként kapható, így nem szükséges cserélnie a komplett ajtót. Ha rendelkezik a termék adataival, javasoljuk, előzetesen nézzen utána, a szükséges alkatrész rendelkezésre áll-e. AJÁNLJUK, hogy ha az alábbiak alapján úgy érzi, szeretné inkább szakemberre bízni a munkát, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy egy képzett szerelő látogatását kérje, aki kicserélheti az alkatrészt Önnek.


Az ajtótömítés cseréje nem egyszerű feladat, és kézügyességet és szerelési rutint igényel. Éles kés használatát is megköveteli, ezért védőkesztyűt kell viselni. Ne folytassa a javítást az alábbi figyelmeztetés első olvasása nélkül:

Figyelem: Az ajtótömítés cseréjéhez nagyon éles típusú kés (schnitzer)  szükséges, ld az alábbiakban. Csak akkor végezze el ezt a javítást, ha Ön ismeri az ilyen eszköz használatát. A munkához viseljen vágásbiztos védőkesztyűt! Ne végezze el ezt a javítást a megfelelő szerszámok és korábbi tapasztalatok nélkül.

Először csípje meg a tömítést, hogy megtalálja a műanyag gerincet belül, majd óvatosan használja a kést, és gondosan vágja le a gerincét mind a négy oldalon

Miután gondosan levágta a tömítést, emelje le a régit mágnesprofilt, és a rögzítőcsatorna látható lesz.

Távolítsa el a csatorna széléről a régi tömítőprofil maradványait, de ügyeljen nehogy véletlenül kitépje a rögzítővájat kemény műanyagját a behabosított ajtópalástból.

Helyezze az új tömítést az ajtó fölé és a csatornába, igazítsa a nyílásba a rögzítőprofilt (lásd alább)

majd határozottan nyomja be teljesen azt ajtóba.

Gyengéden, de határozottan simítsa bele a profilt a rögzítővájatba, s állítsa be a sarkok pozícióit. 

Most kicserélte az ajtótömítést, gratulálunk!

Ellenőrizze, hogy az ajtaja simán záródik-e, és nem csavarta el a tömítést. Ha egyszerűen húzza le a tömítést és helyezze vissza.


Figyelem!

Egyes hűtőkészülékeinknek a tömítőprofilját már nem kell kivágni, hanem egyszerűen kihúzhatók az ajtópalástból. Kérje ez ügyben az ügyfélszolgálatunk segítségét és tájékoztatását.

Ok

  • Ajtótömítés hasított / szakadt