TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES SZÁRÍTÓGÉPET

Hogyan válassza ki a tökéletes szárítógépet?

Segítünk megtalálni az igényeinek megfelelő készüléket.

ELHELYEZÉS

Akár szabadonálló szárítógépet szeretne, akár pult alá építhetőt, a készülék mérete fontos szempont. Milyen széles hely áll rendelkezésére? 60 cm – Standard szárítógépek. 60 cm-nél kevesebb hely – A kompakt szárítógépek kis helyeken is elférnek – valamelyiket akár falra is szerelheti, így még jobban kihasználhatja a helyet. Van egy másik megoldás is: tegye a standard méretű szárítógépet egy standard mosógépek tetejére. TIPP: Ha szűkös a hely, választhat 2 az 1-ben mosó-szárító gépet.

Van-e lehetőség a levegő kivezetésére, amely a készülék működéséhez szükséges?
Igen – Ebben az esetben választhat szellőzős, kondenzációs vagy hőszivattyús szárítógépet.
Nem – Válasszon kondenzációs vagy hőszivattyús készüléket.

KAPACITÁS

Hetente hány alkalommal használja a szárítógépet? Kevesebb mint 4 alkalommal – Ha csak néhány kisebb adagot mos hetente, azokat a szárítógépeket ajánljuk, amelyekkel 4-6 kg-os töltetet pakolhat. Hetente 4-6 alkalommal – azt a modellt ajánljuk, amibe akár 7 kg-os töltetet is pakolhat – ezzel akár nagyobb méretű holmikat is száríthat. Hetente több mint 6 alkalommal – Ha rendszeresen szárít nagyobb holmikat, akkor a 9 kg-os töltőkapacitású szárítógép a legmegfelelőbb választás. TIPP: Ne pakolja tele a szárítógépet, így a levegő könnyebben áramolhat a ruhák között, így gyorsabban megszáradnak.

MILYEN ANYAGÚ HOLMIT SZERETNE SZÁRÍTANI?

Milyen típusú holmikat szokott szárítógépben szárítani? Kényes anyagok – Azok a modellek, amikben alacsony hőfokú program is van, biztonságosan szárítják meg kedvenc selyemingét. Gyapjú – Egy hőszivattyús modellel alacsony hőfokon biztonságosan megszáríthatja kedvenc kötött pulcsiját. Pamut – A hőszivattyús szárítógépek a teljes szárítási ciklus alatt egyenletesen alacsony, biztonságos hőmérsékleten működnek.

VASALÁS

Szeretné, ha könnyű lenne a vasalás? Ha a kimosott ruhákat kissé nedvesen hagyja, azzal megkönnyítheti a vasalást, ezért érdemes olyan szárítógépet választania, amely képes szabályozni a nedvességet. Vagy vásárolhat olyan készüléket is, amelyen időzítővel szabályozhatja, hogy teljesen szárazon vagy enyhén nedvesen szeretné kivenni a ruhákat a gépből. TIPP: Egy időzítős modellel nagyobb eséllyel túlszáríthatja ruháit, mivel különböző mennyiségű  ruhát eltérő idő alatt száríthat meg. Ezért a nedvességszabályozás biztosabb megoldás.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Szeretne energiát megtakarítani? A szárítógépeket A-tól C-ig különböző energiaosztályokba soroljuk. A hőszivattyús készülékek mind A energiaosztályúak. Minél hatékonyabb a szárítógép, annál több pénzt és energiát takaríthat meg vele, amivel több év alatt rengeteg pénzt takaríthat meg. 

KÉSZEN ÁLL RÁ, HOGY KIVÁLASSZA AZ ÖNNEK MEGFELELŐ SZÁRÍTÓGÉPET?

Széles kínálatunkban biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb szárítógépet: választhat kicsit, nagyot és XXL méretűt, nagy fordulatszámút, kondenzációsat, vasaláskönnyítő funkcióval felszereltet. 

FEDEZZE FEL A SZÁRÍTÓGÉPEKET